Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ!

Σήμερα έγινε η πρώτη προπόνηση του τμήματος μπάσκετ με πλήρη σύνθεση (ή μήπως όχι;). Οι Σέρβοι και ο Ματ Νίλσεν ενσωματώθηκαν με την υπόλοιπη ομάδα και ο Ντούντα πλέον δουλεύει σε φουλ ρυθμούς για το μοντάρισμα του Θρύλου.
Εγώ προσωπικά έχω τις ενστάσεις μου για το πόσο μπορεί η ομάδα με αυτό το ρόστερ να κάνει ένα βήμα παραπάνω συγκριτικά με πέρυσι, αλλά ο Ίβκοβιτς προφανώς ξέρει καλύτερα.
Αυτό που μου έχει κινήσει την περιέργια είναι οι φήμες που ακούγονται για αλλή μία μεταγραφή, καθώς οι ρεπόρτερ που καλύπτουν την επικαιρότητα του τμήματος βρίσκονται σε παράνοια. Στις εφημερίδες στο ένα φύλλο διαβάζεις ότι κινούμαστε για τεσσάρι και στο αμέσως επόμενο ότι δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση και θα αποφασίσει ο προπονητής αφού δουλέψει για λίγο με το υπάρχον ρόστερ. Σήμερα κάποιος έγραψε ότι ο Θρύλος κυνηγάει παίχτη που αν κλείσει θα προκαλέσει ίλλιγγο, άλλος έγραφε πριν το σαββατοκύριακο ότι θα κλείσουμε παίχτη τη Δευτέρα ή την Τρίτη, η Δευτέρα πέρασε. Όλα αυτά μου φαίνονται περισσότερο με ευχές παρά με αποτελέσματα έρευνας, καθώς και εγώ εύχομαι να αποκτηθεί το τεσσάρι, εγώ όμως δεν ενημερώνω τον κόσμο γι αυτό νομίζω ότι πρέπει να υπάρχει και λίγο δημοσιογραφική δεοντολογία, αφού δεν ποστάρουν όπως εμείς που λέμε τι θέλουμε τι μας χαλάει και τι μας αρέσει, οι συγκεκριμένοι πληρώνονται για να καταγράψουν τα γεγονότα. Μακάρι αυτή τη φορά να έχουν δίκιο.
Καλή χρονιά στην ομάδα και μακάρι φέτος να έρθει και το πρωτάθλημα.

ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!!!


Ο Μάρκο άνοιξε λογαριασμό.

Ο Ολυμπιακός πήρε τους τρεις βαθμούς και προσπέρασε τους υπόλοιπους διεκδικητές



Αυτά ήταν τα θετικά από το ματς στις Σέρρες. Οι ερυθρόλευκοι ήταν ασύνδετοι στις Σέρρες χωρίς κάποιο σχέδιο ανάπτυξης. Αυτό ίσως να οφείλεται και στο ότι οι κεντρικοί μέσοι βρέθηκαν σε κακή μέρα. Παρά την κακή ανάπτυξη του όμως ο Θρύλος δημιούργησε κλασικές ευκαιρίες για γκολ που τις απόλεσε για άλλη μία φόρα. Η μόνη λογική εξήγηση γι αυτό είναι η νωχελικότητα των παιχτών που θεωρούν δεδομένο ότι θα σκοράρουν όταν βρίσκονται απέναντι στον αντίπαλο γκολκίπερ.

Αυτός που βρέθηκε όμως στην χειρότερη μέρα χθες νομίζω πως ήταν ο Βαλβέρδε ο προπονητής της ομάδας πειραματίστηκε για άλλον ένα αγώνα. Ξεκίνησε στην ενδεκάδα τον Ουρτάδο που όλη την εβδομάδα δεν έκανε καμία προπόνηση και ήταν εμφανώς ανέτοιμος. Άφησε εκτός ενδεκάδας τον Ιμπαγάσα ενώ την προηγούμενη αγωνιστική ήταν ο καλύτερος της ομάδας. Επίσης έγώ αδυνατώ να καταλάβω την εμμονή σε Φουστέρ και Χολέμπας. Ο Ραούλ Μπράβο πέρυσι ήταν ο καλύτερος της ομάδας, φέτος στα δύο πρώτα ματς ήταν τιμωρημένος και στο τρίτο ο προπονητής τον άφησε πάλι εκτός για να παίξει ο Χολέμπας, ένας παίχτη από τη Β Γερμανίας που κατά τη γνώμη μου αυτό είναι το επίπεδό του. Από την άλλη ο Φουστέρ ένας παίχτης που έφερε ο ίδιος στον Ολυμπιακό. Βλέποντάς τον στο γήπεδο καταλαβαίνεις πως το κατέχει το τόπι αλλά τα νεκρά του διαστήματα είναι περισσότερα από τα <ζωντανά>. Δεν καταλαβαίνω γιατί ο Ισπανός θυσιάζει τον Ρόμενταλ και τον Ιμπαγάσα για τον Φουστέρ και στέλνει τον Φετφατζίδη στη γραμμή ενώ το παιδί έχει δείξει πως στον άξονα είναι πολύ πιο επικύνδηνος. Φαντάζομαι πως αυτές οι ερωτήσεις δεν έχουν δημιουργηθεί μόνο σε εμένα, αλλά ακόμα είναι νωρίς ο Βαλβέρδε μαθαίνει και οι πάιχτες τον μαθαίνουν. Οι νίκες εξάλλου αγοράζουν χρόνο αλλά με τόσο πλούσιο ρόστερ ο Ολυμπιακός μπορεί και οφείλει να παρουσιάσει πλούσιο θέαμα στους οπαδούς του μαζί με τις νίκες. Ο Μαρινάκης άλλωστε δεν απαίτησε τίτλους από τον Ερνέστο, ομάδα απαίτησε. Εμείς τα θέλουμε και τα δύο.
Το γκολ του Σέρβου

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΧΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ;

Δεν είναι δυνατόν να φοβόμαστε ούτε να συζητάμε καν ότι μπορεί να χάσουμε το πρωτάθλημα από τους βάζελους. Θεωρώ αστείο να συζητάμε για αυτή την ομάδα και να τη θεωρούμε ισάξια διεκδικήτρια του τίτλου με εμάς. Πόσο μπορεί να βελτιωθεί η απόδοσή τους; την ίδια ομάδα με πέρυσι έχουν και τον ίδιο προπονητή. Μία ομάδα με πολύ αργό κέντρο, ακόμα πιο αργή άμυνα, χωρίς δημιουργικούς παίχτες στον άξονα πόσο καλύτερα να παίξει στη διάρκεια της χρονιάς; και με ποια λογική σκέφτεται κάποιος που νομίζει ότι θα αποδώσει καλύτερο ποδόσφαιρο στο μέλλον;
Δεν υπάρχει κάτι θετικό στο οποίο μπορούν να ελπίζουν. Μετά τα τέσσερα πρώτα ματς έχουν 1 ήττα 2 ισοπαλίες και μία Δαλούκια νίκη στο Κλ. Βικελίδης αν δεν ήταν και αυτός δε θα είχαν σημειώσει νίκη ακόμη. Με τη Μπάρτσα είχαν σαν δικαιολογία τη διαστημική μπάλα των Ισπανών και σύμφωνα με τον Νιόπλια την έλλειψη φυσικής κατάστασης για την οποία φταίει ο γυμναστής, με την Ξάνθη το άγχος της πρεμιέρες, με τον Άρη είχαν στο γήπεδο τον καλύτερο παίχτη τους (Δαλούκα) και δε χρειάστηκαν δικαιολογίες. Σήμερα όμως τι; Αν εμείς είμαστε σοβαροί όχι καλοί απλά σοβαροί το πρωτάθλημα θα το πάρουμε με περίπατο και τότε θα καταλάβουν και οι ίδιοι βάζελοι πως μόνο αυτοί χρειάζονται βοήθεια από τη διαιτησία για να πανηγυρίσουν κάποιο τίτλο όπως πέρυσι με τον Σπάθα και τον Δαλούκα που τους αδίκησαν κιόλας αφού δεν τους μοίρασαν τον τίτλο του ΜVP της χρονιάς. Λοιπόν λίγο συγκεντρωμένοι να είμαστε αύριο και θα βρεθούν πάλι στη φυσική τους θέση να χαζεύουν την αγαπημένη τους θέα, την πλάτη μας.
Τα γκολ του αγώνα
http://www.youtube.com/watch?v=HoTpOL2FEJo&feature=player_embedded
Αύριο θα μιλήσουμε για τον δικό μας αγώνα

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

<ΣΑΣΑ> ΤΕΟΝΤΟΣΙΤΣ

Με τον μεγάλο Σάσα Τζορτζεβιτς παρομοιάζουν οι Σέρβοι τον Μίλος Τεόντοσιτς μετά τις καταπληκτικές εμφανίσεις που πραγματοποίησε την προηγούμενη χρονιά είτε με τον Θρύλο είτε με την εθνική Σερβίας οι οποίες είχαν σαν αποτέλεσμα να σαρώσει τους ατομικούς τίτλους σε όποια διοργάνωση και αν έλαβε μέρος. Και φανταστείτε ότι το περασμένο καλοκαίρι ήμασταν ένα βήμα πριν τον δώσουμε δανεικό σε μία μικρότερη ομάδα για να ψηθεί αγωνιστικά. Ευτυχώς αυτό δεν έγινε και η ομάδα μας έχει την τύχη να έχει στο ρόστερ της έναν από τους καλύτερους play maker της Ευρώπης, αν όχι τον καλύτερο. Μαζί με τον άλλο Τεο και τον Σπανούλη συνθέτουν μία εξαιρετική τριάδα περιφερειακών που ελπίζουμε να οδηγήσει την ομάδα ξανά στην κορυφή.
Ο Μίλος πάντως χρωστάει και στους οπαδούς του Ολυμπιακού μερικά buzzerbeater σαν αυτό κόντρα στην Ισπανία.
http://www.youtube.com/watch?v=op5lMcsPZ40

Μερικές από τις μαγικές στιγμές που μας χάρισε ο Μίλος με τη φανέλα του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ.

http://www.youtube.com/watch?v=oP7pho7PNks

ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙΣ;


Ο Γ. Μώραλης δήλωσε πως ζητούμενο είναι να διατηρηθεί το συναινετικό κλίμα που έδειξαν οι πρόεδροι των ομάδων στη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της Σούπερ Λίγκας. Πώς όμως μπορείς να είναι κανείς στην ομάδα σίγουρος ότι αυτό θα συνεχίσει να ισχύει και ειδικά μετά τα πρώτα δείγματα γραφής με τη διαιτησία του Δαλούκα την δεύτερη αγωνιστική. Γιατί ο Δαλούκας μπορεί να μην ξανασφυρίξει αλλά υπάρχουν πολλοί Δαλούκες έτοιμοι να δράσουν όταν το χρειασθεί ο πρέσβης. Ο Μαρινάκης θα πρέπει να έχει τα μάτια του δεκατέσσερα και να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει το σύστημα που διοικεί το ελληνικό ποδόσφαιρο και αυτή τη στιγμή στηρίζει με προκλητικό τρόπο τον Παναθηναϊκό. Όσο φίλος και να είναι με τον Πατέρα δε θα πρέπει να ξεχνά πως είναι πρόεδρος των στερημένων και η στέρηση τον αλλάζει τον άνθρωπο.
Γιατί αλλιώς τον βλέπω να γίνεται σαν τους Αγγελόπουλους που επενδύουν τεράστια ποσά  στον μπασκετικό ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ και τροφοδοτούν πολλές ομάδες της Α1 με δανεικούς παίχτες που δε θα έβλεπαν ούτε στον ύπνο τους διαφορετικά, αλλά παρ΄όλα αυτά δεν τυγχάνουν κανενός σεβασμού από την ΕΟΚ και τον ΕΣΑΚΕ.

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

ΜΥΝΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΙ

Οι κ. Αγγελόπουλοι δημοσιοποίησαν, μία ημέρα μετά το θόρυβο που προκάλεσε η απουσία τους απο την κλήρωση του πρωταθλήματος ΕΣΑΚΕ ΟΠΑΠ για την περίοδο 2010-2011, με ανακοίνωση στο επίσημο site του Ολυμπιακού ότι μύνησαν για συκοφαντική δυσφήμιση την εφημερίδα πράσινη, λόγω εμετίκων δημοσιευμάτων εναντίον τους μετά τον τέταρτο τελικό του περσινού πρωταθλήματος.
Η ανακοίνωση όπως δημοσιεύθηκε στο site του Ολυμπιακού:

«Οι κύριοι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση:
Με αφορμή τον αγώνα μπάσκετ της 6.6.2010 μεταξύ Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού για τα play offs και τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο συγκεκριμένο παιχνίδι, η εφημερίδα «ΠΡΑΣΙΝΗ» εξαπέλυσε μια χυδαία και συκοφαντική επίθεση εναντίον μας με εμετικά δημοσιεύματα και παραληρηματικό υβρεολόγιο. Τα ψεύδη και οι ύβρεις δεν πρέπει να μείνουν ατιμώρητα.

Για τον λόγο αυτό προσφύγαμε από τις 23/6/2010 στην ποινική και πολιτική δικαιοσύνη για την επιβολή των δεουσών κυρώσεων σε βάρος όσων παράγουν λάσπη και την αποκατάσταση της ηθικής βλάβης μας. Το ποσό που θα μας επιδικασθεί θα το διαθέσουμε για φιλανθρωπικούς σκοπούς».

ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΣΕΡΒΙΚΟ ΠΟΛΥΒΟΛΟ

Τον Μάρκο Πάντελιτς ετοιμάζει ο Βαλβέρδε για το ματς της επόμενης αγωνιστικής με τον Πανσερραϊκό στις Σέρρες. Ο Σέρβος που δεν συμμετείχε στην καλοκαιρινή προετοιμασία του Ολυμπιακού το τελευταίο διάστημα καταβάλει μεγάλη προσπαθεια για να φτάσει σε καλό επίπεδο φυσικής κατάστασης και να βρεθεί αγωνιστικά με τους συμπαίκτες του.
Φαίνεται λοιπόν πως ήρθε η ώρα ο Μάρκο να αρχίσει να εκπληρώνει τις υποσχέσεις που έδωσε τις πρώτες μέρες της παρουσίας του στην Ελλάδα.

ΑΝΕΝΔΟΤΟΣ ΜΕ ΔΑΛΟΥΚΑ Ο ΜΑΡΙΚΑΚΗΣ

Ανένδοτος παραμένει ο πρόεδρος του Ολυμπιακού και της superleague με την απομάκρυνση του κ Δαλούκα από τους πίνακες διαιτησίας της superleague, καθώς θεωρεί πως είναι πολύ σημαντική η κίνηση αυτή για την κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου και το περοβόητο 50-50!

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ κ. ΑΦΡΟΥΔΑΚΗ

Ο πρώην παίχτης του ΘΡΥΛΟΥ Γ. Αφρουδάκης πήρε μετεγγραφή στον παο.
Αφού δήλωσέ ότι ήταν όνειρο του να αγωνιστεί στην ομάδα του τριφυλλιού καθώς είναι γνωστό τοις πάσι ότι μιλάμε για ένα μεγαθήριο του ελληνικού αλλά και του ευρωπαϊκού πόλο και πόλος έλξης για όλους τους μεγάλους αθλητές. Άρχισε να πουλάει  οπαδιλίκι για να γίνει αρεστός σε αυτούς που μέχρι πριν λίγο καιρό του πετούσαν τούβλα και κομμάτια από τσιμέντο στολίζοντάς τον με χυδαία επίθετα.

ΚΑΤΙ ΨΗΝΕΤΑΙ!

Μετά το όργιο φημών των προηγούμενων ημερών περί ανταλλαγής των Έρτσεγκ και Χαλπερίν με τον Ντούσκο Σαβάνοβιτς ήρθε και το πωλητήριο της Χέμοφαρμ στον Μίλαν Μάτσβαν. Οι Σέρβοι παραχωρούν το αστέρι τους εάν δεχθούν πρόταση 500.000 ευρώ.
Παρά το ότι διοίκηση και προπονητής διαψεύδουν ότι η καε κινείται για άλλη μία μεταγραφή όσο περνούν οι ημέρες τα σενάρια πληθαίνουν και το πωλητήριο στο τεσσάρι της εθνικής Σερβίας, που παρεπιμπτόντως ο Ίβκοβιτς έχει σε μεγάλη εκτίμηση, μόνο τυχαίο δεν μπορεί να είναι!

ΑΜΦΙΒΟΛΟΣ Ο ΟΥΡΤΑΔΟ

Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Ισπανού μέσου στο ματς με τον Πανσερραϊκό. Ο Ουρτάδο, που η συμμετοχή του στο ματς με την Κέρκυρα κρίθηκε την τελευταία στιγμή λόγω πόνων στην φτέρνα, τη Δευτέρα δεν προπονήθηκε με την υπόλοιπη ομάδα καθώς παραπονέθηκε ότι πονούσε στο ίδιο σημείο.
Υποβλήθηκε σε εξετάσεις οι οποίες έδειξαν ότι έχει υποστεί μια κάκωση μαλακών μορίων στην αριστερή φτέρνα και υπολογίζεται πως θα λείψει από τις προπονήσεις 2-3 ημέρες.

ME KΟΣΜΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΠΑΟ

Σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών πραγματοποιήθηκε χθες η κλήρωση του πρωταθλήματος ΕΣΑΚΕ ΟΠΑΠ για την περίοδο 2010-2011.

Το ευχάριστο που προέκυψε από την κλήρωση είναι ότι παρά την τιμωρία τον 9 αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών η ερυθρόλευκη ομάδα θα υποδεχθεί τον ΠΑΟ στο ΣΕΦ την προετελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου με τον κόσμο στο πλευρό της. Έτσι στο ματς που κατά πάσα πιθανότητα θα κρίνει την πρώτη θέση και το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα play-off ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ θα έχει τη στήριξη τον οπαδών του.



Αναλυτικά το πρόγραμμα του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ



1η Αγωνιστική 14η

Άρης – Ολυμπιακός



2η Αγωνιστική 15η

Ολυμπιακός – ΑΕΚ



3η αγωνιστική 16η

Πανιώνιος – Ολυμπιακός



4η Αγωνιστική 17η

Ολυμπιακός – Ίκαρος Καλλιθέας



5η Αγωνιστική 18η

Μαρούσι – Ολυμπιακός



6η Αγωνιστική 19η

Πανελλήνιος – Ολυμπιακός



7η Αγωνιστική 20η

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ



8η Αγωνιστική 21η

Ηλυσιακός – Ολυμπιακός



9η Αγωνιστική 22η

Ολυμπιακός – Περιστέρι



10η Αγωνιστική 23η

Κολοσσός ΒΑΠ – Ολυμπιακός



11η Αγωνιστική 24η

Ολυμπιακός – Καβάλα



12η Αγωνιστική 25η

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός



13η Αγωνιστική 26η

Ολυμπιακός – Ηρακλής